« Mind power - en dit keer géén optische illusie! | Hoofdmenu | Zin en onzin over leiderschap »

05 februari 2009

Reacties

Hans de Brouwer

Beste Lucas,

Ik ben het simpelweg met je eens, levenskunst is niet alleen het terrein van de filosofie of filosofen. Al lang doe ik moeite -eveneens in de rol van coach- om al die kennis (door de eeuwen heen) te vertalen naar praktisch handelen of anders leven. De kunst is nu juist om niet te blijven hangen in denken, maar ook om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.
En ja, in Persoonlijk Leiderschap of Persoonlijk Meesterschap is natuurlijk de levenskunst inbegrepen als het werkelijk excelleren ook het doel is.

Hans de Brouwer

Huub Koch

Ik had hier iets gezegd, in februari, maar het is blijkbaar niet overgekomen...

Lucas van der Valk

Beste Maarten, dankjewel voor je bijdrage. Wat je zegt is zeker waar. Het gaat ook wat mij betreft vooral over verantwoordelijkheid nemen voor je leven, en daaraan zelf sturing geven. Maar dat dan wel altijd in verbinding met de mensen om je heen. Anders gezegd, in relatie met en rekening houdend met de wereld om je heen.
En daar hoort ook bij wat er op je pad komt, gewenst en ongewenst. Waaraan ik zou willen toevoegen, het gaat er niet eens zozeer om wat er op je pad komt, alswel hoe je daar mee omgaat. Hoe je je ertoe verhoudt, je houding dus.

Maarten

Persoonlijk leiderschap is een beetje een container.
Je kunt er van alles in doen. Voor mij is het sturing en verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven. Voor wat ik tegenkom. Hoe ik daar op reageer. Hoe ik zelf zaken in beweging zet en me laat bewegen door wat er op mijn pad komt (gewens en ongewenst).

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.